Osteopat

Osteopat


Mari Aasland - DO BSc MNOF

Mari er utdannet Osteopat DO BSc MNOF fra Norges Helsehøyskole - Campus Kristiania, Institutt for Osteopati, og er medlem av Norsk Osteopat Forbund. Osteopatiutdannelsen er et 4-årig studium med bachelor grad i Osteopati, inkludert praksis ved Studentklinikk på Ullevål Stadion. Tidligere har hun også medisin grunnfag fra Atlantis Medisinske Høyskole. Hun leier lokaler her på spenst Notodden.

Hva er osteopati ?

Osteopati er en manuell behandlingsform, hvor hendene blir brukt som verktøy i diagnostisering og behandlingen. Osteopati er basert på de medisinske fagene som anatomi, fysiologi, biomekanikk, nevrologi og sykdomslære.
En osteopat skiller seg fra andre manuelle behandlere ved at osteopaten ser helheten i pasientens plage(r). Dette gjennom å finne årsaken til symptomene hos pasienten, IKKE bare behandle symptomene. Dette gjennomføres gjennom grundig undersøkelse og behandling som har som målsetning å finne funksjons- og bevegelsesforstyrrelser og å normalisere disse. Osteopaten behandler både akutte og kroniske lidelser.
Som pasient kan du oppleve at osteopaten behandler et annet sted på kroppen enn der symptomene sitter.

Hva skjer hos Osteopaten?

Ved første konsultasjon gjennomføres en grundig undersøkelse med sykehistorie, holdningsanalyse, bevegelighetstester og palpasjon for å kartlegge årsakene til plagene.
Undersøkelsen leder til en osteopatisk diagnose som viser oss hvor i kroppen de viktigste dysfunksjonene er. Denne diagnosen avgjør så behandlingen, som består av manuelle teknikker. Dette i form av ulike behandlingsformer som mobilisering, leddmanipulasjon, avspenning, triggerpunktbehandling eller muskeltøyninger. Behandlingen har en trygg og skånsom tilnærming.
Hver konsultasjon består av undersøkelse og behandling. Hver enkelt pasient får spesielt tilrettelagt behandling ut i fra deres plager.

Grundig sykehistorie
Generell medisinsk undersøkelse
Ortopedisk undersøkelse
Nevrologisk undersøkelse
Osteopatisk undersøkelse
Osteopatisk behandling
Pasientundervisning og hjemmeøvelser

Osteopaten behandler:
- Plager fra rygg, nakke og skuldre
- Plager fra albue, hånd og fingre
- Plager fra hofte, kne og fot
- Hodepine, svimmelhet
- Fordøyelsesbesvær, halsbrann
- Urinveisplager, bekkenplager
- Brystsmerter, tungpust
- Kolikk
- Svangerskapsrelaterte plager
- Idrettsskader

Osteopati søker gjennom behandling å fremme kroppens evne til å hjelpe seg selv, og har også en forebyggende effekt. Behandlingen er trygg og skånsom. Osteopati egner seg for pasienter i alle aldre.

Osteopat Mari Aasland D.O. Medlem av Norsk osteopatiforbund (NOF)
Dir.tlf : 92444530


Spenst Notodden
Semsveien 40 A
3636 Notodden
Tlf. 35025010
E-post notodden@spenst.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern